چهارشنبه ۲ مرداد ۱۳۹۲ - ۰۱:۰۷
 احسان و نیکوکاری عینیت بخشی اسلام در جامعه است

یکی از اساتید حوزه و دانشگاه با اشاره به مبحث «گذشت و ایثار» از منظر روایات اهل بیت (ع)، تصریح کرد: ایثار در روایات، به عنوان ویژگی برتر انسان های شایسته،معرفی شده است .

حجت الاسلام والمسلمین سید عبدالباقی اسحاقی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه در گیلان با اشاره به تقارن ولادت کریم اهل بیت (ع) و روز اکرام و اطعام نیازمندان، گفت: در واقع تاکید معصومین (ع) بر سنت احسان و نیکوکاری به دلیل عینیت بخشی عملی اسلام در جامعه است.

وی با بیان اینکه خودخواهی یعنی اینکه انسان همه چیز را برای خودش بخواهد و خویشتن را بر دیگران مقدم کند، اضافه کرد: خودخواهی و خودپرستی، ضد ایثار، گذشت و نیکوکاری است زیرا این ویژگی منفی، انسان را از پرداختن به کارهای ارزشمند بسیاری مانند جهاد و مبارزه با دشمنان خدا باز می‌دارد.

این استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به مبحث گذشت و ایثار از منظر روایات اهل بیت (ع)، اظهار کرد: ایثار در روایات، به عنوان ویژگی برتر انسان های شایسته، بهترین نوع احسان و بالاترین درجه ی ایمان، شمرده شده است.

حجت الاسلام والمسلمین اسحاقی در ادامه با اشاره به اهمیت خالص شدن ایمان در انسان، گفت: طبق روایات [نشانه] خالص بودن ایمان، نیکى کردن به برادران، و کوشش براى رفع نیازهای آنان می باشد.

وی با بیان اینکه کسی که نسبت به برادران دینی اش نیکوکار است، خداوند نیز او را دوست دارد، افزود: در حقیقت سنت نیکوکاری در میان برادران دینی، مایه طرد و خوارى شیطان، دورى از آتش دوزخ و ورود به بهشت است.

مدیر مدرسه عالی نائب الصدر شهرستان رشت خاطرنشان کرد: در حدیثی از امام صادق (ع)، ایشان بزرگان یاران خویش را  آن دسته از کسانی می شمرد که به برادران دینی شان چه در سختی و چه در آسایش کمک مى کنند.

وی با تاکید براینکه نیکی کردن و کمک به افراد نیازمند برای اشخاصی که دارای وضعیت مناسب اقتصادی می باشد آسان است، افزود: خداوند بلند مرتبه کسانی را که مالِ اندک دارد و در عین حال، همان را ایثار مى کند ستوده است.

مدیر هیئت مدیره خانه مطبوعات استان گیلان اظهار کرد: مقدم داشتن دیگران بر خود هر چند به چیز اندک در روایات اسلامی امری پسندیده شمرده شده است لذا کسی که افراد دیگر را به آسانی بر خود مقدم داشته و خویشتن را به خاطر آسایش دیگران به رنج می‌اندازد، یک ایثارگر شایسته خوانده است.

حجت الاسلام والمسلمین اسحاقی اضافه کرد: البته باید به این نکته ظریف نیز توجه کرد که ایثار و از خودگذشتگی نباید به گونه ای باشد که اسباب ناراحتی و فشار بر فرزندان خودِ فرد ایثارگر را فراهم و نظام زندگی‌اش را به خطر بیفکند.

 وی با اشاره به آیات الهی در خصوص مسئله ایثار، گفت: قرآن کریم، «ایثارگران» را که از همه چیز دنیا گذشته و جان بر کف به میدان نبرد می‌شتابند مورد ستایش قرار داده و کارشان را یک معامله الهی می‌داند لذا می‌توان گفت از نگاه قرآن ،ایثار شایسته و مفید، ترجیح دادن خواست و رضای خدا بر خواسته خود برای پیروزی دین اسلام و دفاع از حق حتی در صورت وجود خطر و ضرر  عنوان کرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha